Barnsligt

Jag har otroligt mycket emot barn, de flesta barn. Jag gillar inte att se dem äta där jag äter, jag vill inte ha dem på mitt tåg, flygplan eller på samma bio, jag hatar att se dem nakna på stranden på sommarn och jag ryser vid tanken på pulkaåkande overall-klädda barn på vintern.
Barn är högljudda, smutsiga och egoistiska. Men behöver de vara så?
Om och när jag väl får barn lovar jag att de ska vara annorlunda. De ska äta med kniv och gaffel på ett civiliserat sätt, de ska svara artigt på tilltal, tacka, niga/bocka, de ska aldrig skrika och hålla sig rena och hela.
Det kommer ligga i den grundläggande uppfostring jag ger dem från början att man inte beter sig hur som helst - vilket förvånande nog verkar tyckas absurt för dagens mödrar.

Men framförallt kommer de vara fruktansvärt välklädda.
Jag har samlat på mig en hel del bilder på kläder och barn som jag tycker om, och tänkte att ni skulle få se några av dem.


Mycket Ralph Lauren, de är nog grymmast på barnkläder, mycket Burberry och en hel del Dior.
Varsågoda!

xoxo

dance for me

Godeftermiddag allihopa!
Är så jävla trött på min mor så det inte existerar. Jag snackade med Max hela natten igår, i 7 timmar i sträck faktiskt vilket gjorde att jag gick och la mig typ vid 6tiden i morse. Sen tvingar min himla mamma upp mig vid 10 i morse trots att jag har lov!
Jag är ju fortfarande förkyld också och nu ska hon tvinga iväg mig på hundträning i flemmingsberg ikväll, döv, förkyld och trött.
Nej fy. Det enda jag gör här hemma är städar, tvättar, diskar m.m när hon är hemma. Hon verkar tro att det är det livet går ut på.
Har tänk att ha en liten barnspecial här i bloggen senare idag, mest eftersom jag nog har en ganska udda syn på barn och föräldraskap. Men för att jag ska orka det måste jag sova lite nu när hon ändå är och gör "ärenden" som hon brukar kalla sina shoppingrundor.

Jag vägrar åka på hundträning. Visst har jag all rätt att göra det om jag trimmar och tränar Lipton hemma istället? Jag menar, man betalar ju per gång så vi förlorar ju inga pengar!
Usch, vilken surkärring hon är.

GG och lite sömn så kanske jag blir gladare. xoxo


Eternity

Otroligt trött på att sitta vid datorn just nu. Det är därför det inte blir så mycket bloggat - det, plus att jag har ägnat halva dagen åt att städa garderoben. Den är så fin att ajg sa fota den imorgon och visa för er mina vänner :P Jag är riktigt stolt över mig själv.

Köpte en skinnjacka idag. Är lite osäker på mudden den hade som krage, hade egentligen velat ha en lite mer bikerinspirerad utan krage och quiltade axelpartier men det var så svårt att hitta och den här var perfekt för nästa höst så jag slog till :)
Har komponerat ihop ett nytt nagellack - guldskimrande djuprött. Det är absolut fab! Får visa det imorgon det med.
image871
Har haft riktig TV-kväll då det var Leighton Meester-maraton för oss GG-junkies. Hon gästspelade i House också. Kul att se henne spela ngn annan än Blair. Hon var precis lika bra som i GG.

På torsdag ska jag till frisören och klippa+färga. Blir chokladbrunt, kanske slingor, vet inte riktigt i såfall vetefärgade.

Nu ska jag dränka mig i cola light och beundra skapelserna från Charles Anastase
 

xoxo


I can make your heartbeat rock

I sommar ska jag och K på Kylie Minogue.
Då vill jag, och resten av sommarn, som vecka 29, klä mig i det här

image862

Har precis varit på Singing in the rain på Oskars. Är i ett moln av extas.
Men det är middag nu så jag måste kila.
K, kommer du hem till mig och ser på melodifestivalen?
xoxo

on my level


image861
Jag har tänkt på det.
Olycklig kärlek finns ju inte i naturen.
Ok, jag vet inte riktigt om man kan jämföra den sexuella attraktion djur känner med kärlek, men det finns ju inget som liknar olycklig kärlek i naturen faktiskt.

Men människor, jo vi ska drömma och fantisera om personer som vi aldrig kan få, som inte spelar i samma liga, som är för bra för oss helt enkelt.
Nu pratar jag såklart om Loverboy. Såg en extra fin bild på honom idag.. det var lite jobbigt.

För att trösta mig själv målade jag mina naglar i custom made rosa-rött och kollade på GG. Det ska jag fortsätta med - i sällskapet av chaíthé gjort på baristamjölk :)

xoxo

bound together without a choice


image860

Lova är hemma nu, känns bra att ha syster här men det brukar såklart bli lite mer tjafs och mindre privacy när man är två.
Är ändå van vid att kunna dra mig undan på övervåningen och ha i stort sett en egen våning - riktigt den känslan får man inte när man har syster här. Men det är bara bra, man ska inte vara ensam på ett lov.
Idag är första dagen jag varit ute och tagit en promenad på eftermiddagen, duschat och gjort mig fin i kjol och strumpbyxor inför middagen. Vad sägs om det? Ganska starkt tycker jag.

Har ett så otroligt stort sug efter sommar och värme nu.
Det är dessutom först det här året som jag verkligen förstått tjusningen med klackar - särskilt läckra pumps.
Längtar efter att kunna ha en massa läckra pumps, skyhöga wedges och söta sandaletter i fab färger i sommar!
Känns inte riktigt som om ett februaridystert sverige klarar mina vildaste sko-drömmar.
Eller gör det? Är lite regn precis vad ett par satinpumps behöver? Att döma av bilden på Emma Watson vid HPOTP-premiären är det nog så. Åh, hon är så snygg. Jag dör.
Förstår mig dock inte på de udda axelbanden på klänningen?
Btw, Urban outfitters har ett sånt där paraply. MÅSTE ha. Det lär ju regna ganska mycket - även i sommar.


image859
Så, vad händer i helgen? Ska nog ta det rätt lugnt med tanke på sjukdomen, men total dekadens kommer råda hemma hos mig imorgon när det är melodifestivalskväll!!! :D Hoppas systeryster är på. Kan väl bjuda hit fellow sjukling K. Några andra vågar jag inte bjuda med tanke på smittorisken :D
 Men det är efter att jag ska på oskarsteatern på musikal på eftermiddagen, ska bli mys. Och mormor kommer på middag. Haha, ja det kanske inte blir så lugnt som jag trodde ändå?

Nu ska jag dansa (i tanken) till Kylie Minogues "the One". Ett mästerverk.

xoxo






freak the fuck out

Har precis suttit och kollat på kate moss; a true hollywood story och nu kollar jag på keeping up with the kardashians. Det som förvånar mig är att jag känner större empati för Moss som trots att hon kör kola när hon har en liten flicka hemma. Det värsta the Kardashians gjort är sex tapes á la one night in paris, och någon DUI här och där. Jag menar, det måste ju vara för att jag har någon slags förkärlek till britter, annars är det helt skumt. Eller är det okej att snorta koks om man är modell? Jaja totalt meningslöst och tråkigt. Men såhär har det varit hela veckan. Tv har varit mitt liv, och efter en vecks börjar man betrakta dem som riktiga människor i ens närhet. Ni vet vädret idag? Det får mig att tänka på sommaren, och somrar jag tillbringade i England, på landsbygden och heta dagar inne i London. Jag saknar det så himla mycket och hoppas verkligen att jag hittar ett sätt att komma tillbaka dit i sommar. Kanske en viss fellow sjukling K vill följa med? Nu blir det grapefrukt-frukost och GG. Jag måste ju börja tänka på beach 08. Xoxo

make me feel like i can make it real. You've got me hooked.

Är kär. Okej drt var ju ingen nyhet. Har ju fallit för Loverboy för snart ett år sen. Men jag har två nya kärlekar i mitt liv. Min Touch och Kylie Minogue. Oväntat va? Jag gör allt på touchen, även kallad Bejbi. Mailar, bloggar, shoppar på nätet, kollar facebook och samtidigt lyssnar jag på kylie, kollar på foton, film,TV och youtube. Jag älskar den! Nu ska jag fortsätta kolla på GG- självfallet i min Bejbi :) Xoxo

Jag vill ha sommar

image856

every inch of you smells of desire

Jag ska härmed dela med mig av min nyupptäckta älskling. Kylie Minogue!
Hon äger ju verkligen. Hon är snyggast, bäst och verkar ju faktiskt smart. Ja, om man ska hålla sig i branschen så länge som hon har plus battla bröstcancer är man rätt stark!

Jag tycker Wow är bäst, men jag har alltid älskat on a night like this , come into my world och love at first sight





Enjoy!
xoxo

Sicko

Jag kommer bli galen av det här.
Jag är konstant sjuk nu för tiden. Är det inte magsjuka så är det förkylning med feber eller en släng körtelfeberliknande halsont kombinerat med sprängande huvudvärk.
Just nu känns det som jag ska dö. Hosta, täppt, feber även efter 4 alvedon.

Men för att glädja en fellow sjukling, även kallad Medley så bloggar jag lite.
:D
Det går åt helvete med skolan nu asså. Och fanimej är dt inte mitt fel.
Nej, när man är sjuk och sjukanmäler sig. Då får man fortfarande skäll och "du måste vara mer i skolan."
Hur kan de ha den policyn? Jag är ju sjuk for god's sake!
Nej jag fattar ingenting. Att vara sjuk räknas som lika fithy och dåligt som att skolka i vår skola.

Missade matteprovet vi hade idag. Kanske var lika bra egentligen.
Men att missa tyskan, det är inte lika bra. Tyskalärare och musiklärare Bx2 kommer döda mig.

Varför ska dom bli sura för att jag inte är där? Det är väl mitt eget problem?
De vet fan inte vad jag kommer skriva på mina prov eller va fan som helst. Nej- jag är för arg för den här skolan.
Det går inte längre. Jag vill ha sommarlov NU.
image855image854

Sommarstockholm :)
Jag återkommer när jag är på bättre humör.
Nu: GG och sen HP and the order och the phoenix
xoxo

är vi såna allihopa

tänk att blondinbella och stina lee faktiskt satt där i tv och inför svergie representerade oss unga bloggare. När man tänkef på det så blir det lite pinsamt att se hur oense de är om allting. Samtidigt som jag blir irriterad på BB's helgonaura då hon i stort sett alltid påpekar att det hon gör är att hjälpa människor 24/7 så är det stina lee's missundsamhet, självgodhet och otrevliga bortskämda attityd som överraskar. Så stockholm vinner kampen mot utmanaren från någotköping. jag då? Jag gillade sanna nielsen igår och känner mig krasslig. Det blir kylie minogue ooch harry potter för mig idag. Xoxo

Är det så är det

Jadu, jag vet inte riktigt vad som händer ikväll. Antingen kommer Kassi, och då blir det födelsedagsfirande, eller så kommer mina vänner Maddson och Clara och då blir det chill, kan ju alltid hoppas att Cati kommer över senare. Efter kanske vi skulle dra vidare till Claras kompis Cecilia iaf.
Sörjer fortfarande att Jennifer blev sjuk!

Jag har iaf laddat upp, det blir bara så roligt som man gör det :)
image851
image852
image853

xoxo

My music is where I want you to Touch

JAAA! Den har kommit, och den är här för att stanna!
Nu har jag fått min älskade Ipod Touch i alla hjärtans dagspresent.
Den är bättre än jag kunde föreställa mig. Asbra internet, sjukt bra musikkvalité och massa roliga funktioner.
Filmer och allting!
image849
image850
Beejbi :D

nu ska jag se på GG i min nya Touch, och imorgon blir det blogg från touchen!
xoxo


Scratch that last...

Jag är inte så värst flitig i skolan nu för tiden. Min ambition är låg och lärarna börjar nog undra om jag någonsin tänker ta mig i kragen.
Sanningen är den att jag gick igenom högstadiet med höga betyg utan att göra en enda läxa ordentligt.
Men då gick allt så långsamt, och om du bara skrev bra på proven spelade det ingen roll om du satt bredvid din bästis och snackade hela lektionerna, skyllde på att hunden åt upp läxpappret el. dylikt.
Det var aldrig någon lärare som krävde att jag skulle prestera bra utifrån min egen förmåga - utan istället jämfördes jag med betygskriterier som är skrivna utifrån någon slags "standardmall" för hur olika elever ska bedömas. Känns inte det fel? Bara för att jag utan ansträngning nådde ett MVG i engelska t.ex, betyder det att läraren ska känna sig nöjd och sluta utmana och pusha mig?

Jag tycker helt tvärt om. Man ska ju utgå ifrån individens förmågor och potential, och efter det börja rita upp en bild av hur eleven ska gå till väga - med stöd och hjälp av läraren, för att nå den elevens personliga MVG. Med det luddiga, hemsnickrade begrepped menar jag såklart så bra som den individen kan bli i ett ämne.

Jag har tre långsiktiga mål i livet. Det kommer bli närmast omöjligt så mycket som jag latat mig och skitit i skolan under min tidigare gymnasietid. Men mitt mål, min dröm är att parallellt gå civilekonomprogrammet på Handels, och plugga till lärare. Efter det ska jag starta min egen friskola.
Watch out, en dag kanske dina barn söker till min skola? Bäst att hålla sig på god fot med Rektor Alva Forsblad.
;D



Så vad har jag gjort idag? Legat i sängen och mått dåligt såklart!
Och oroat mig över 4 saker. En labrapport som skulle varit inne i fredags(?), en matteinlämning som skulle varit inne i morse kl 8, musikteoriuppgifter 3 st, två gamla en ny och sist men inte minst tyskan som jag nu missat 2 lektioner av!

Alla mina jeans har ett tag varit inlämnade på uppläggning och imorgon är de klara! Längtat efter dem!
Frågan är bara om jag kommer hinna plocka upp dem med allt jag ha för mig på onsdagar:S

Mitt dåliga skick har tydligen väckt empati hos mina föräldrar.
Så jag har fått fler fina saker.
image847image848
Jeanstunika från Åhlens och marinblå kabelstickad tröja från H&M.
Stövlar från Rizzo. Fan, bättre kamera måste inskaffas. Skorna ser ju ut som jävla hookerboots på bilden :)
Aja, i morgon måste jag upp tidigt och jogga med hunden. SEN, skola hör hela slanten. Försöka hinna med att gå typ 20 min på veckans MSU-möte också.
Toppingen, creme de la creme, grädden på moset imorgon blir hund-ring-träningen i flemmingsberg.

Nej, innan sängen får det bli GG. Måste beundra Blair lite och kanske få fler tips på snygga kappor.
Hade velat ha en mossgrön knälång  och en vinröd, mot aubergine som går till halva låret och sen en svart kort jacka. Ull ull ull.

xoxo

oh crap

Kan man ha mer otur än jag har idag eller?! Jag hade planerat en söt outfit med min nya gråa kjol och en röd polo jag haft i åratal. Men jag brände mig i solariet så nu är jag tomatröd/grisrosa så det kommer inte gå :(
Ska gå och lägga mig nu som omväxling mot kl. 01.30 igår.
Men kolla först på vilka fina saker jag fick idag.
image844image845
Diamantörhängen: 18K guld, 2 st 0.75ct briljanter
Pärlörhängen: South Sea odlade sötvattenspärlor med infattning 18K

Kan det bli bättre? Klassiska vardagsstuds som alltid funkar.

image846
Japp, det syns inte mycket men det är iaf en lite rolig t-shirt från Gina,
och den gråa faktiskt väldigt fina ullkjolen från H&M.

Sådärja. Nu ska jag rengöra mitt mycket rosa fejs inför natten och krypa ner med en lightcola och H.P
xoxo

Humbug!

Jag hatar pretentiösa människor, pretentiös musik, design, mode, allt som känns så där krystat, äckligt pretto.
Jag hatar även pretentiösa journalister, författare, krönikörer ochframförallt bloggare.
Det är det som sätter käppar i hjulen för mitt eget bloggande - min rädsla för att verka pretentiös.

Varför det här hatet uppkommit vet jag inte, men att jag alltid kännt motstånd inför att verkligen försöka, sk. "göra sitt bästa". Jag tror det handlar om min fobi för misslyckande - som egentligen går ut på att ett misslyckande eller dylikt nederlag inte är verkligt om man inte verkligen gjorde sitt bästa. Annars kan man ju säga att det gick dåligt för att man slarvade - inte minst till sig själv. Vad andra tycker är ju någon slags förlängning av vad jag själv tycker, inte sant?
Rörigt? Okej, vi tar ett exempel.
Matteprov i D-kursen på ingång. Du känner att du inte har någon som helst chans att få bra på provet. Du har alltså 2 möjligheter.
1.Plugga röven av dig de sista dagarna och riskera att trots din ädla insats, tidsuppoffring och känslomässiga investering landa på ett IG i matte.
ELLER
2. Skita totalt i att plugga förutom 2 timmar kvällen innan, och kunna bortförklara din dåliga prestation med ord som "distraherad", "koncentrationssvårigheter" och "sömnbrist".

Många människor skulle ju säga att det mest logiska är att välja alternativ 1, men det är där vi är olika.
För mig, med min prestationsångest vs. rädsla för att verka pretentiös skulle jag utan tvekan, utan minsta tanke välja alternativ 2 och intala mig att det var det enda sättet. På så sätt kan jag ju inbilla mig att jag faktiskt egentligen är bra på matte - jag bryr mig bara inte.

Så, efter ett mycket pretentiöst inlägg går jag över till dagen i korthet.
Försova sig, må illa, ont i huvudet, saffransris, NK, presenter trots 6 mån till födelsedag, sjuk vän, koffeinhigh, sola, hem, träna.
Så har det sett ut. Imorgon är det skola och jag börjar med den fruktade musikteorin. Sista lektionen är tyska.
Måtte Bengt x 2 vara sjuk :D

Om ett litet tag får ni se vilka fina saker jag fått idag ! Men nu, GG!
Episode 9a


xoxo

London Bridge

Idag har varit en spännande dag, egentligen. Men det är ingenting att berätta om.
Sitter här och skriver ett födelsedagskort till Sannan, svårare än jag trodde det skulle vara.
Fuck att asien är före oss - fuck att de tar typ 100dollar för att skicka hit kläderna
image841image842
image843

Lite snyggt från yesstyle bara :)
NU ska jag kolla på GG och njuta av min sista kväll som oskyldig 17åring (förlåt att jag åker snålskjuts på din födelsedag älskling!)
Sen blir det till at slå in en viss present och lägga fram kläder. Tänk om jag hade någon av de där klänningarna!

xoxo


second-hand smoke

image840
Allt från urban outfitters

Så, nu är det torsdag - även kallat fredag av Max. Dagen har varit fylld av nässpray och träningsvärk plus otroliga skuldkänslor över att jag inte var på tyskan (men pga sjukdom måste man ju kunna vara borta?).
På tisdag blir min lilla Sannan 18 och jag har den totala presentpaniken. Så om ni har förslag: maila mig!
Annars tänkte jag väl bara sitta här och kolla på GG, dricka thé och ta det lugnt. Får se om det blir skola imorgon har redan massor att ta igen.
xoxo

Träninsvärk och tyska.

så mycket mer än det orkar jag inte skriva. Men det beskriver min dag :D
xoxo

Helgen avklarad


image839Japp, hela helgen gick åt till MUF stockholms deistrikstämma. Vilket bara var kul - och tro det eller inte så hade jag nog roligare på själva stämman än på banketten efteråt. Det kan iof vara mitt eget fel då jag var aningen snabb med att kasta mig över vinet. Men men, efter en hård vecka behöver man få släppa på spänningarna lite.
Men vid halv 2 någonting så åkte iaf jag och Clara därifrån.
Jag tror att Max ringde mig på kvällen också, men det enda jag kommer ihåg är hur jag somnade medan han pratade :D Fick ett sms senare på morgonen "Du är ändå rätt söt"... vilket får mig att tro att han var rädd att jag skulle skämmas. Men wtf, jag var trött :P

Söndagen blev inte någon riktigt bakissöndag även om det hade behövts. Nej jag hade hundträning i snöovädret, och slet hårt med min lilla vovve.
Kvällen blev en kamp i att hålla sig vaken för en Wallanderfilm jag redan hade sätt. Jag ångrar nu djupt att jag var uppe sent, för jag försov mig idag.
Ska gå till skolan lagom till engelskan, som ligger efter lunch. Kort dag idag, men välbehövd.

Får se om det blir en promenad med Sannan efter skolan. Skulle gilla det - annars måste jag nämligen träna på cykeln. Helvete är vad det är. :D
xoxo

Jag drömde i natt...

att jag satte mig på spårvagnen i Alvik - för att efter en trevlig dag med studiebesök och fika ta mig hem till familjen och avnjuta en god middag. Jag var på topphumör.
Men lyckan var övergående. Just som jag satt mig, kommer en man 60+ med barnvagn på och jag anar oråd.
Monstret i sittvagnen måste vara över 6 år men skriker som en bebis. Jag undrar om det är utvecklingsstört då det beter sig så, men vågar inte fråga. Monstrets skrik eskalerar- i takt med att lyckan i min kropp rinner ur mig.

Det är inte ett sånt där bebisskrik med höga, ljusa igenomträngande toner. Nej det är ett snorbröl, avbrutet av hostningar och ord som "NEJ!" och "HATA!". Jag kan inte förstå hur något som kan förmedla en åsikt genom tal kan välja att brölskrika.
Jag är nu långt in i djup depression och ångesten väller över mig.
Jag tycker synd om monstrets ägare- han står utskämd och hjälplös. Han försöker tafatt att trösta monstret - men hans lugnande ord har motsatt effekt. Det blir värre.



Nu förstår ni kanske att det här inte var någon dröm , och för den som oroligt undrar hur det gick för mig så kan jag tala om att jag svettig och olycklig steg av spårvagnen ca 10 min senare och tog ut min ilska på stackars föräldrar när jag kom hem.
Förstår ni vad jag menar med att barn är hemska? Eller att de borde förbjudas förutom i vissa vagnar som vi med tysta, rena väluppfostrade hundar gör?
Om ni tycker att "lite barnskrik får man väl stå ut med" ska ni komma till mig, jag filmade nämligen hela händelsen, men känsliga tittare varnas. Det var inte vackert.

Nu ska jag göra ngt så glamoröst som att duscha och sticka iväg och träffa Clara för att gå på MUF Stockholms distriktstämma. Känns bra, riktigt bra. Vi hörs om ett tag.

xoxo

RSS 2.0