Lite bugettips eller?

Jag menar, det är inte lätt att se fräsch ut efter sena timmar med kompisarna eller långa nätter tillbringade över läxböcker. Dessutom kanske man vill lägga pengar på roligare saker än smink. Visst kan det vara en härlig kick att köpa ett lyxigt läppstift eller någon extra snygg mascara ibland - men inte jämt.
Smink är ju förövrigt väldigt jobbigt att behöva kladda på varje dag. Och jag är ingen natúrlig skönhet så jag vet hur man kan längta efter att bara slippa kladdet varje dag.

Men jag har några, ibland lite knäppa men ändå smarta trix man kan köra, kanske när man är härligt dagen-efter hängig eller när sminkväskan ekar tom, men man redan bränt studiebidraget.
image827
1. Otrivin - eller annan nässpray utan konserveringsmedel. Och just den här gången ska jag inte propagera för användandet av nässpray vid förkylning, utan vid den obehagliga åkomman rödsprängda ögon. Sprayen har precis samma aktiva ämnen som t.ex amerikanska Clear Eyes - fast billigare och tillåtet i Sverige.
Svider inte, och kan inte bevisas vara skadligt för ögonen. Ger fräscha ögonvitor och minskad trötthet och torrhet.
Pris: ca 50 kr


image828
2. Concealer - Inte bara till den vanliga användningen som heltäckande komplement till foundation utan också som både ögonskuggebas, läppstiftsbas och utblandad med lite hudlotion/highlighter så har man en tunn och halvtäckande foundation. Själva concealern behöver inte vara något fancy märke, men om du ska använda den som foundation ska du blanda med en bra kräm som passar din hudtyp.
Pris : från 95kr och uppåt skulle jag säga.

3. Läppstift - välg en rätt neural ton, inte för röd och inte för rosa men matt och täckande. Gärna med lite brunt och persika i. Det kan användas precis som det är, och göra ett väldigt naturligt ansikte färdigt för fest, men också som cremerouge blandat med hudkräm. Går in i huden fint, och återfuktar samtidigt så att kinderna ser naturligt rosiga ut.
Pris: från 55 kr




image829
4. Babypuder - borstas på som ett löspuder och gör ansiktet matt och fint utan att torka ut eller täppa till porerna. Helt utan färg och kan därför användas hela året runt vare sig du är brun eller blek. Babypuder funkar också utmärkt som torrschampo. Bara borsta på i benan med en vanlig stor puderborste och spraya lite volymprodukt i.
Till fett hår kan man också pröva majsstärkelse. Gör likadant med det som med pudret.
Pris : 30 kr



5. Hårspray. Jag har själv inte testat det här, och är lite skeptisk. Men många säger att en vanlig hårspray funkar bra som spraydeo. Då syftar de nog på sprayer med alkohol i. Men sen vet jag en sak som är grym. Ni vet såna där "spraystrumpbyxor"? Helt onödigt! Funkar precis lika bra med en alkoholfri hårspray i tunt lager. Men se till att smörja med ett rätt fet kräm innan.
pris: 100kr.


xoxo

Kommentarer
Postat av: Clara

naaaaz
(ja skrev just det där)

2008-01-30 @ 22:41:27
URL: http://collman.blogg.se
Postat av: m

majsstärkelse och talk är inte bra för kroppen!

2008-02-19 @ 09:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0