Average



Hela sverige borde få ett sabbatsår i amerika någongång. Vi kanske kan få EU-kommissionen att gå med på det som en rättighet, då de tvingar oss att slänga alla böjda gurkor eftersom bara raka är tillåtna inom EU.
Varför då? undrar ni, eller du.. hm, med tanke på att det faktiskt (att döma av kommentarerna på min blogg) bara är en människa vid namn Kassandra som läser den här.
Jo för att vi i Sverige, inte minst de unga, lever ett så extreemt vanligt liv. Allt är normalt - vilket vi också lär oss i tidig ålder av program som bullen och fråga olle - eller tidningar som frida och KP.
Så fort vi gör någonting som kan vara annat än "normalt" drabbas vi antingen av enorm ångest och gottgör detta genom att leva Svenneliv resten av livet, eller så tutar någon annan i oss att " äsch, det där är heeeelt normalt, inget att oroa sig för".

Är det inte så så säg?

Nu menar jag inte att USA är något gaaaalet place där alla är urflippade, men USA är stort och framförallt : USA är inte  Sverige.
Det ligger långt som helvete bort, är någorlunda civiliserat, de flesta från sverige kan språket ( även om vi uttalar Empire State Building och World Trade Center felaktigt), och viktigast av allt : det bor jävligt mycket folk i USA.
Detta sabbatsår i staterna skulle alltså kunna ge oss svenskar en chans att förstå att vi inte alls är normala, beiga, tråkiga svenssons utan faktiskt riktiga, sviniga människor med tankar, idéer och jävla mycket bus i kroppen.
Tänk när Sverige kom tillbaka till Sverige efter sabbatsåret sen.
Alla skulle ha massor att berätta, vara upplivade - eller nerknarkade för den delen.
Några skulle ha stannat, vissa skulle ha åkt hem efter 35e alkoholförgiftningen och några skulle ha skaffat familj, halvamerikans familj .
Hör ni (du) planen?
Förstår ni (du) min vision.
Sverige skulle kunna börja på ny kula, bygga upp ett samhälle byggt på upplevelser, känslor, minnen och drömmar om framtiden, istället för att fortsätta leva i en bubbla av normalitet och rutin.

Nej, i höst är det resa till London m. Sannapanna
Men nästa år - roadtrip á la FF genom USA.

PUSS / framtidens stora ledare.


Kommentarer
Postat av: Louise

Hej!
Råkade surfa in på din blogg. Instämmer inte alls i det du skriver, USA är inte direkt så "flippat" som du påstår. Visst, vissa delar är men vääääääääldigt många andra är otroligt mycket mer strängt hållet än Sverige. Och på så sätt är Sverige mer utflippat än USA och inte alls lika beiget som du får det att låta.

2007-07-05 @ 09:31:52
Postat av: Anonym

Hursomhelst är usa ett större land - fler möjligheter. Det beror på vart man väljer att.. ja, "slå sig ned" kanske. Sverige är tryggt..-men lite beiget.

2007-07-12 @ 13:35:41
URL: http://astory.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0