inga ord

 image17
Foto: Söderström Stefan

Gristransport polisanmäls - 15 dog av syrebrist

15 grisar dog av syrebrist eller värmeslag under företagets transport av grisar mellan Sölvesborg och Helsingborg i förra veckan. Nu ska Helsingborgs kommun polisanmäla företaget, skriver Blekinge Läns Tidning.

- De hade kraftig överlast hur man än räknar på det. Därför ska vi lämna ärendet vidare till polisen som sedan utreder om något brott har begåtts, säger Pernilla Fahlstedt, miljöinspektör vid Helsingborgs kommun.

33 grisar för mycket

190 grisar forslades på släpet. 157 hade varit tillåtet om deras vikt vore normal. Men då de 190 grisarna vägde onormalt mycket skulle endast 118 ha fått transporteras.
Veterinären misstänkte först att grisarna drabbats av svinpest, men det visade sig sedan att de sannolikt kvävts till döds eller avlidit av värmen.

---------------------------------------------------------------------------

Tydligen ska grisarna ha färdats en 5ggr så lång sträcka som grisar max får. De hade blivit åksjuka, klättrat på trailerns väggar i panik för att inte drunkna i sin egen urin och avföring där redan andra döda grisar låg.

Grisar är mycket intelligenta, känsliga djur som har mycket svårt för långa transporter.

Skulle du låta ditt treåriga barn kämpa för att inte drunkna i avföring instängd i en trailer där dagiskompisar i panik slåss, kräks och kvävs av syrebrist och där bästa kompisen johan redan ligger ihjälstampad och täckt i avföring någonstans  trailern.

Ne, trodde inte det.

Citerar mamma: Vissa människor borde bara skjutas. Människor som gör sånt där, som inte har några spärrarförtjänar inte att leva, de har förbrukat sin enda chans.


Kommentarer
Postat av: FF

Hälsa bettan att jag så håller med henne!

Tror att det är ungefär en och en halv familj i världen som har upptäckt att grisar och hundar ligger på samma intelligensnivå, och därmed har dem som husdjur.

Jag säger då det.

2007-04-03 @ 11:03:01
Postat av: ff

jag är jättebra

2007-04-03 @ 23:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0